Baba-Apa – közösség és shop

Semmi sem baba téma…

Baba-Apa csoport babapapa mozgalom Baba-Apa Shop apaság apák Dívány cikk Baby Chameleon Férfi és nő plüss macival

Kezdetek és babapapa

2018-ban indítottam a babapapa-mozgalmat. Akkor még a Baby Chameleon márkánk égisze alatt, szerettem volna elmélyíteni az emberek tudatában, illetve a vállalkozásokon keresztül a vállalkozói érában is, hogy az apák ugyanolyan fontosak a babák és gyermekek életében, mint az anyák. Hogy az apák teljes értékű szülői a gyerekeknek.

És szerettem volna, hogy minél többen vállalják fel a „babapapa-ügyet”, a #babapapa mozgalmat, ezt az attitűdöt. Már csak azért is, mert a marketingkommunikáción keresztül újabb és újabb emberekhez juthat el az üzenet, egyfajta felfele húzó spirálként pedig átjárja a társadalmat, és bummmmm… így lett a Csokapik HELYETT a Baba-Apa csoport.

Persze, nem PONT így történt (az eredetileg már megalakult csoport később lett az én csoportom, a Baba-Apa csoport történetét ITT olvashatod), de a lényeg az, hogy a számos lépés közül, amit a fentiekért tettem, ebbe a csoportba fektettem a legtöbb energiát és

ez a csoport hagyta-hagyja a legnagyobb lábnyomot a magyar apatársadalomban.

Ám, mivel a csoport a kezdetektől túlnyúl az apaság által sugallt korlátokon, és közösségként képvisel olyan értékeket, amik az apai szerepeken túl is hasznosak lehetnek, talán nem csak az apatársadalomban. (Jó ezt hinni, még ha érzem is a „bili és a kezem” közötti összefüggést.) 🙂

Volt velünk „nagyinterjú” az egykori index Dívány rovatában.

Baba-Apa csoport babapapa mozgalom Baba-Apa Shop apaság apák Dívány cikk Baby Chameleon Férfi és nő plüss macival

(Fotó: Ádám Berni)

És a kezdeményezésről számos digitális és print médium is beszámolt. Sőt, még rádióinterjúra is felkértek – a KoronaFM-es interjút ITT találod).

Baba-Apa csoport babapapa mozgalom Baba-Apa Shop apaság apák Kismama Magazin

(Forrás: Kismama Magazin)

És ami a legfontosabb, lettek vállalkozások is, akik felvállalták az ügyet. Ezúton is köszönöm például Vadas János Kispapa Coachnak, aki elsőként mondott igent a felkérésre 🙂 (Tavaly Janival egy marha jó beszélgetésünk is volt a Baba-Apa YT-csatornán, nagyon megéri megnézni, meghallgatni!)

Hát így kezdődött. Most a csoport remélhetőleg új mérföldkőhöz ért azzal, hogy a kialakult közösség számára egy webshopot hozunk létre, partnerségben az egyik csoporttaggal. Ez pedig azért fontos, mert amit anno a Baby Chameleonban társadalmi szerepvállalásként megfogalmaztunk és vállaltunk, most tovább tudom vinni. De minderről majd hamarosan, egy következő írásban, részletesen beszámolok.

Tök jó, hogy itt vagytok, hogy részei vagytok a blog, valamint a csoport életének és hogy hozzátesztek! Ki így, ki úgy – de hozzátesztek. 😉

💚💚💚

Van kérdésed? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ha a Baba-Apa shopot szeretnéd megnézni, kattints ide: